Kvinder, tillad mig at komme med denne lille opsang…

DM ugen nærmer sig og nysgerrig som jeg er, så gik jeg her til morgen ind og tjekkede deltagerlisten – jeg blev skuffet og oprigtigt forundret over det lave antal tilmeldte damer i Esbjerg – både på enkeltstarten og i linjeløbet.

Ok – når jeg tænker efter, så kan jeg godt se at 2019 feltet lider af skader og enkelte UCI ryttere som er stoppet. Selv er jeg sammen med Emma Norsgaard og Annika Langvad skadet, Marie Vilmann og Camilla Møllebro er stoppet, og Rikke Lønne er gravid – fair nok.

Men resten??

Ét er, at nogle prioriterer anderledes pga. større mål. Det kan jeg til dels godt sætte mig ind i…  Men jeg synes som udgangspunkt at man som rytter opfostret i det danske cykel-samfund, skylder at ære kampen om Dannebrogstrøjen. Hvis vi begynder at underminere DM, hvad har vi så tilbage? Uanset om ens chancer er små eller store, så har man muligheden. Specielt til et DM, som altid bliver kørt specielt – både hos herrer og damer.

De sidste år har der været en tendens til større og stærkere felter til kvindernes DM, men i år er der, modsat sidste års felt på 40 ryttere, foreløbigt kun sølle 14 antal startende. Hvorfor?

Sidste år viste vi sammen et brag af et væddeløb med en fremragende finale i Nysted – på baggrund af det, så har TV 2 grebet bolden og sender de sidste 90 minutter af damernes løb LIVE ud til hele Danmark – og så kommer folk ikke!?

Hvis vi elsker cykelsporten og vil hjælpe kvindesporten yderligere på rette vej, så har vi alle muligheder for at vise det frem den 30 juni – men et godt løb skabes af rytterne, og dem mangler der en del af… Jeg forstår det ikke…

Især når man tager i betragtning, hvor mange kvinder der ved sæsonstart ønskede rene damefelter, fordi der tilsyneladende er MASSER af kvinder til at skabe et løb. Tilladelsen blev givet – og så kommer I ikke til det største af det største?

Jeg kan godt se, at nogle måske stiller op til bøllebank af Pernille Mathiesen, Amalie Dideriksen og CO – men de er alene og man vinder ikke noget ved at blive væk – på alle fronter.

Det samme gælder i øvrigt hold DM nu på lørdag. Fristen for tilmelding er overskredet, men der bliver sølle 3 hold – det er så frustrerende. Jeg ved, at der findes masser af klubber som kan stille til start og kæmpe internt og have en super god dag! Cadeau til Herning CK som har tilmeldt sig og stiller op mod stærke Team Virtu Cycling og Team Rytger powered by cykeltøj-online.dk – jeg tager hatten af for den gode stil og græder samtidig over, at andre ikke bakker op.

Det er DM for pokker – ikke en DGI cup i Jyderup (som er nok så fin, misforstå mig ikke)

Så kvinder – en opfordring til at støtte det vigtigste vi har herhjemme. Kom og kør de officielle Danske Mesterskaber og giv de danske seere et godt cykelløb!

/Trine