Udsættelsen af OL er sket på en trist baggrund og har ført til en masse praktiske problemer. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det kan cykelrytteren Emma Norsgaard Jørgensen bekræfte.

For et år siden havde hun ikke kurs mod OL, men i dette kalenderår har den 21-årige Movistar-rytter fået en kæmpe gennembrud på landevejen, og nu har officielt fået en af de to danske pladser til kvindernes landevejsløb i Tokyo, hvor hun både skal køre linjeløbet og enkeltstarten.

”Jeg har drømt om OL i mange år, men jeg var nok ikke kommet med, hvis OL ikke var blevet udskudt. Heldigvis har jeg udviklet mig meget siden da, og det er næsten ikke til at fatte, at jeg skal afsted. Jeg får nok et kæmpe chok, når jeg pludselig står midt i det hele,” siger Emma Norsgaard, der i kraft af en lang række topplaceringer i år er klatret ind i top 10 på verdensranglisten.

Emma Norsgaard har primært fokus på enkeltstarten, mens hun skal agere hjælperyttere for Cecilie Uttrup Ludwig i det bjergrige linjeløb.

”Jeg har forbedret mig meget på enkeltstarten. Sidste år overraskede jeg mig selv, da jeg blev nummer syv med VM i enkeltstart, så jeg er meget spændt på, hvad det kan blive til i Tokyo,” siger Emma Norsgaard, der i weekenden blev dansk mester i enkeltstart.

Absolutte verdenselite
Ud over Emma Norsgaard og Cecilie Uttrup Ludwig er Michael Valgren og Christopher Juul-Jensen blevet udtaget til de to sidste pladser hos herrerne, hvor Jakob Fuglsang og Kaster Asgreen i forvejen var udtaget.

DIF’s OL chef de mission, Søren Simonsen, er godt tilfreds med de landevejsryttere, som dukker op i Tokyo, hvor de skal konkurrere på OL’s første konkurrencedage.

”Både i herrernes og kvindernes landevejsløb kommer vi til at stille med ryttere, som tilhører den absolutte verdenselite. Vi opfordrer danskerne til at samle sig foran tv-skærmene og følge med, når medaljerne skal fordeles på nogle spændende ruter i spektakulære omgivelser, og vi håber alle, at de rød/hvide ryttere er med helt fremme, når det skal afgøres,” siger Søren Simonsen.

Også hos Team Danmark er der stor optimisme i forhold til de danske præstationer på Tokyos landeveje.

“Ved OL i Rio i 2016 åbnede Jakob Fuglsang ballet og tog den første danske medalje. Den bedrift må cykelrytterne da meget gerne gentage. Vi har nu udtaget et stærkt hold, der både hos herrerne og hos kvinderne kan kæmpe med om en topplacering, hvis de rammer dagen, og jeg glæder mig til at følge dem i såvel linjeløbet som på enkeltstarten,” siger Lars Balle Christensen, der er chef for forbundssamarbejde i Team Danmark.