Når de olympiske lege 2024 afvikles i Paris vil der for første gang nogensinde være det samme antal deltagere for mænd og kvinder i cykelsportens discipliner.

I alt 514 atleter vil være en del af cykelsporten ved legene i Frankrigs hovedstad. Den store forandring i forhold til sommerens lege i Tokyo er i landevejscykling. I 2021 bliver tallene henholdsvis 130 herrer og 67 kvinder på landevejen, mens det i Paris vil være 90 af hvert køn. I banecykling vil der være en mindre ændring, så det i 2024 er 95 ryttere af hvert køn.

“Det giver os en stor tilfredsstillelse at opnår hvad er et af vores nøglemål på vores 2022 dagsorden. Lighed mellem kønnene ved de olympiske lege 2024 sender et stærkt signal til vores atleter og til samfundet generelt. UCI er dedikeret til at politik om lighed mellem mænd og kvinder både i konkurrence og i ledelse”, udtaler præsident for den internationale cykelunion (UCI) David Lappartient.

I alt bliver der 14 færre cykelryttere ved OL i 2024 end i 2020.

Ved OL køres MTB, landevej, banecykling, BMX og BMX Freestyle Park. Sidstnævne får debut i Tokyo.