Årets landevejs cykel-VM, afholdt i Emilia-Romagna (Italien) den 24.-27. september, blev set af imponerende mange via TV.

I forhold til 2019 blev der målt en stigning på 22 procent i antal live sete TV-timer. Dette fra 39,6 millioner sidste år til 48,4 millioner i 2020. I Frankrig, Italien, Polen og Slovenien skete en fordobling og i Schweiz næsten en gange tre stigning.

Via Eurovision blev der broadcastet til 18 nationale TV-stationer og via EuroSport blev resten af Europa dækket.

Kvindernes løb havde i Danmark en seerandel på mere end 14 procent.

“Disse fantastiske tal kommer som en belønning for alt det hårde arbejde udført af arrangørerne og den europæiske broadcasting union med at levere en produktion af høj kvalitet, der viser løbet, rytterne, sponsorerne og regionen ved deres bedste side”, udtaler den internationale cykelunions præsident David Lappartient.