Af Hanne Malmberg, holdkaptajn på Team Change

Sidste sommer startede Henriette og jeg et cykelnetværk, kun for kvinder. Vi havde gennem længere tid talt om at lave noget sammen med cykling som omdrejningspunkt og sidste forår under en cykeltur blev Team Change til. Vi fandt på navnet, og besluttede en dato for første træning. Rekrutteringen foregik via Facebook. Kravet for at deltage var, at du skulle være kvinde, have en racercykel, ikke nødvendigvis med click-pedaler, men have viljen til med tiden at få det.

Ved første træning var vi fire kvinder. Henriette og jeg var enige om, at succeskriteriet var at være 10 kvinder med udgangen af september. Vi blev 14, så vi kunne ikke få armene ned. 

Vi evaluerede ”sæsonen” ved en fælles tilberedt buffet, for vi er også livsnydere. Her viste det sig, at det kvinderne vægtede højest var fællesskabet. Vi havde lagt en føler ud om at inddele os i forskellige hold ved træning, og køre to forskellige ruter. Men dette blev skudt i sænk, rytterne ville køre sammen. Så vi indretter os ved, at vi kører frem til en rundstrækning, som er 5-8 km, og den kan gennemkøres 1-3 gange, alt efter niveau og humør. Det fungerer aldeles strålende.

Team Change træner mandag aften fra kl. 17.30-19.30 med start fra enten Ballerup Super Arena eller Skovbrynets Station. Netværket har haft vokseværk i løbet af foråret. Vi havde indlæg i de lokale aviser, angående en informationsaften tilbage i marts måned – denne aften havde vi besøg af 40 kvinder og vores medlemstal i vores gruppe på Facebook er vokset til 145.  Deltagerantallet ved træning er mellem 15-25 pr gang.

I skrivende stund arbejder vi på at blive en del af en klub under DCU, da vi med det voksende medlemstal får brug for flere trænere/vejkaptajner, og via DCU´s kurser kan få en fælles platform at tale/arbejde ud fra.

Vi har også godt gang i sponsorarbejdet og regner snart med at kunne melde noget ud. Vi arbejder på teamtøj, som kan købes til favorable priser, hvis du er medlem af klubben og vi håber på, at teamtøjet kan vises frem i starten af august!

Teamets DNA er samtalen, snakken går lystigt, alt imens der trædes i pedalerne – vi kan høres før vi kan ses! Dette er kærligt ment, men det betyder ikke, at vi ikke også gerne vil give den gas på cyklen – for det gør vi. Ikke mindst når vi rammer rundstrækningerne og sender en jagt af sted, og vi er faktisk høje på endorfiner, når mandagens træning er overstået.

Vi mærker også, at det er et netværk, som gerne vil hinanden – alle kommer glade, bidrager og hjælper hvor de kan. Vi har haft tur til Sverige, deltaget ved Tøserunden, og en stor kerne har været på Mallorca med cyklerne i foråret. Og når vi laver event om bike-fit/fysioterapi/mekaniker-aften, så er der stor tilslutning – det er med andre ord en dejlig gruppe at være en del af.

Har du lyst til at være med, så kontakt os gennem vores Facebook-gruppe som hedder Team Change. På tirsdag den 11. juni har vi 1 års jubilæum, og denne træning bliver ekstra festlig, idet vi slutter med bobler efter endt træning ved Ballerup Super Arena. Kom glad. 

Hanne Malmberg Henriette Rald
Tidligere eliterytter og har et halvt liv på cyklen med i bagagen. Hanne har 17 danske mesterskaber, på både bane og landevej. Hun har kørt kvindernes Giro de Italia, Tour de France, deltaget ved OL i Barcelona i 1992 og kørt et hav af større og mindre løb i Europa, USA, Mellemøsten og Japan. Hanne har også trænererfaring fra både cykelklub og erhvervsnetværk. Hanne arbejder dette forår på at starte eget firma – Malmberg Cycling – som tilbyder cykling for private, firmaer og kommuner. Mor til Matias Gunnar Malmberg, som kører for Team Sydkysten Pro Cycling.
Mor til Thomas Rald Kaspersen som kører på kontinentalholdet BHS Almeborg Bornholm. Igennem sønnen fik hun for 10 år siden smag for landevejscykling. Ægtefællen Lars Kaspersen sørgede for at udstyret var i orden og i dag er Henriette en meget passioneret motionsrytter. Hun cykler hele året og har holdt ferie med cyklen mange steder i Europa, senest på Mallorca, som var en vidunderlig oplevelse.  Henriette driver egen virksomhed Rald & Co, hvor hun rådgiver om strategisk kommunikation – se gerne rald.dk