Det føltes altid godt at få en ny cykel. De første måneder er alt godt, og cyklen suser afsted på landevejene. Med tiden falmer begejstringen dog. Gradvis bliver din cykel mere brugt, og du begynder at kigge omkring dig, og opdager at dine venner får nye og lettere cykler, der tilsyneladende har mere fart i pedalerne. Det er ikke sikkert, at du behøver at købe en ny cykel for at følge trop, men det kan være at du skal kigge den efter i sømmene. Her følger 4 ting, der kan sænke farten på din cykel..

Bundbeslaget sidder løst
Plejede du at mærke en større fremdrift, når du trykkede i pedalerne? Så kan det være fordi, at det er tid til at erstatte bundstykket, der henover tiden er blevet slidt ned. Det er svært at vide, hvor ofte du bør erstatte bundstykket, da det kommer meget an på hvor meget du cykler. Det første tegn kommer dog, når pedalerne begynder at føles tunge og slidte. Sidenhen vil du ofte begynde at høre en usund og knirkende lyd. Det sidste tegn viser sig, når du kan mærke at hele bundstykket ryster mens du cykler. Den gode nyhed er dog, at din cykel vil føles som ny, hvis du får det skiftet. Så du kan komme tilbage og køre de hurtige kilometer som du ser Tour de France rytterne gør i TV. Rytters hastighed ligesom Froomes, der er værd at holde øje med hvis du er interesseret i live betting rytteren som på fx bet365 har en odds på 2.35 på at vinde årets Tour De France.

Punkteringer og trætte dæk
Skoene er meget vigtige, når du vælger dit outfit ikke sandt? Tænk på dækkene på din cykel som dine sko. Ligesom dit valg af sko kan forvandle hele dit look, kan kvalitetsdæk ændre en cykel, fra at føles langsom og træt til igen at køre som en ren maskine. Først og fremmest er gamle dæk svage, og kan have svage rifter i gummiet, hvilket fører til punkteringer. Hvis der er rifter i gummiet, er det tid til at skifte dæk. Dernæst er det vigtigt at have hurtige dæk, da de har lavere rullemodstand på vejen. Den rette type dæk kan virkelig gøre underværker for din cykel, så prøv at skifte dæk hvis du føler, at det går for langsomt.

Gear der ikke virker
Der kan være mange årsager til at dine gear, ikke virker som de skal. Det kan være så simpelt som, at dine gear bare skal justeres en smule. Hvis det ikke virker kan det være, at dine gearkabler er blevet flossede og gamle, og det kan derfor være nødvendigt at udskifte dem. Du kan på samme tid også prøve at smøre din kæde med olie.

Dårlig positur
Hvis det ikke føles rigtigt på din cykel, og du kan mærke ømhed og smerter, er det et tegn på, at du skal ændre måden du cykler på. Forkert positur på cyklen kan over tid føre til problemer som smerter i ryg, hofte, knæ og håndled. Prøv at justere din saddel, så det passer med højden.

Så sørg for at tjekke din cykel grundigt igennem inden du investerer i en ny. Måske der stadig er liv i den gamle hingst.