Amalie Dideriksen fra Trek Segafredo blev søndag dansk mester 2021.

Der blev kørt over 132,5 km ved Give og med en super medrivende finale.

Rebecca Koerner fra Team ABC Elite blev efter et langt soloangreb hentet med ca. 2 km igen af en kvartet bestående af Dideriksen, Cecillie Uttrup Ludwig fra FDJ, Emma Norsgaard fra Movistar og Marita Jensen fra ABC. Uttrup slog kontra, men kunne ikke komme af med Norsgaard og Dideriksen. Dideriksen kørte en lang spurt, og Norsgaard kunne ikke komme forbi.

Uttrup Ludwig blev nr. tre, Marita Jensen nr. fire og Rebecca Koerner nr. fem. Julie Leth var uheldig med et styrt, og kom ikke med i finalen.

Det er Amalie Dideriksens femte DM titel på landevej. “Jeg er stolt over at skulle køre i Dannebrog næste år”, sagde Amalie Dideriksen blandt andet til TV2, og roste Team ABC Ladies og Rebecca Koerner, som hun troede ville holde hjem.

Solbjørk Anderson fra Give CC blev nr. ti og dermed dansk U19 mester.

Foto: Jesper Skovbølle.