Hollandske Chantal van den Broek-Blaak fra SD Worx teamet vandt lørdag den syvende udgave af Strada Bianche Donne, årets første World Tour løb. Der blev kørt 136 km inklusive 31 km på grusveje. 135 ryttere deltog.

Van den Broek-Blaak angreb sammen med italiensk Elisa Borghini fra en frontgruppe med ca. fem kilometer igen, og de to kom først ind på finalestigningen i Senna. Med 500 meter igen kørte hollænderne solo og vandt et par sekunder foran Borghini. Danske Cecilie Uttrup Ludwig fra FDJ sad imponerende med i front og blev nr. fem.

“Det var ikke planen jeg det var mig, der skulle vinde, så det er en overraskelse at jeg vandt”, sagde dagens vinder efterfølgende med henvisning til de mange stærke kort SD Worx havde til løbet. Teamet fik også Anna van der Breggen ind som nr. tre.

Resultat
1 Chantal van den Broek-Blaak (Team Sd Worx)
2 Elisa Longo Borghini (Trek – Segafredo) +0.07
3 Anna van der Breggen (Team Sd Worx) +0.09
4 Annemiek van Vleuten (Movistar Team Women) +0.11
5 Cecilie Ludwig Uttrup (FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope) s.t.

Det er femte gang Uttrup Ludwig kører i top-10 i løbet! Bedste danske resultater er dog fortsat Annika Langvads andenplads i 2019.

Husk i øvrigt at den 29. maj køres Danmarks grusvejsklassiker GP Herning. Brostensklassikerne Paris-Roubaix skal køres den 11. april. Bliv helt opdateret til denne med bogen Dronningen fra Helvede.