2020 kan vise sig at blive et godt år for de danske sportskvinder, da mange talentfulde kvinder står med gode muligheder for at få et godt år.

Cykelryttere er godt repræsenteret på denne liste over de danske kvindelige sportsstjerner, der kan vise sige at få et succesfuldt år. Vi går derfor igennem nogen af dem, som vi mener kan få størst succes i 2020.

Cecilie Uttrup Ludwig
Cecilie er en kvinde med store drømme, og 2020 kan vise sig at blive endnu et fantastisk år for den unge cykelstjerne. Efter et godkendt 2019 ser hun nu frem mod det nye år, hvor hun håber at vise sig frem fra den bedste side hos det storsatsende franske hold FDJ, ligesom hun håber at få lov at repræsentere Danmark til OL. Hun har tidligere fået flotte sekundære placeringer i nogle af verdens største cykelløb som Giro d’Italia og La Course. Hun mangler dog en sejr, men hvis alt flasker sig rigtigt, kan 2020 blive året for hende. 

Simone Tetsche Christensen
Den succesfulde danske BMX-rytter har allerede kvalificeret sig til OL i Tokyo, hvor hun selvfølgelig håber at få medaljer med hjem. Simone regnes for at være en af verdens bedste kvindelige BMX-ryttere, og hun spås derfor at have realistiske chancer for medaljer i Japan, hvor hun dog skal køre op til sit bedste for at have en chance.

Pernille Harder
En anden kvinde der muligvis kan se frem til et godt 2020, er fodboldspilleren Pernille Harder der til dagligt tørner ud for tyske Wolfsburg i den bedste tyske række. Her gør hun det så godt, at hun i øjeblikket er stærkt rygtet til Premier League, hvor nogle af verdens største klubber eftersigende skulle have snøren ude efter hende. En af de klubber skulle eftersigende være den succesfulde klub Chelsea, der lige nu fører Super League i Storbritanien. Pernille Harder er desuden også en af profilerne på det danske landshold, der håber på succes ved næste års EM-slutrunde, hvor de danske kvinder må betragtes som en af favoritterne. Således var de også ekstremt tæt på guldmedaljerne i 2017, hvor de desværre tabte til Holland i finalen. Det står derfor klart, at de står markant bedre stillet end herrelandsholdet. For hvis vi kigger hos bookmakere som bet365 der tilbyder fodbold betting giver herrene nemlig hele odds 81.00 på at vinde EM. Det bedste scenarie ville selvfølgelig være hvis begge hold vandt guld, men der skal nok et mindre mirakel til, for at det kan lade sig gøre.

Pernille Harder” – af Granada (CC BY-SA 4.0)

Nadia Nadim
En anden succesfuld sportskvinde er fodboldspilleren Nadia Nadim, der til dagligt deler arbejdsgiver med Neymar i Paris Saint Germain. Her har hun gang i et succesfuldt ophold hvor hun kæmper om guldet med Lyon ligesom hun håber at vinde Champions League med det franske storhold.

Pernille Blume
Efter et svært år i 2019 der både bød på en hjerteoperation og ny træner, efter hendes træner i svømmeunionen stoppede, står et nyt år for døren for den tidligere OL-guldvinder. Hun har dog valgt at holde hendes mål private, men selvfølgelig vil OL i Tokyo være i overvejelserne hos den 25-årige svømmestjerne, der i første omgang satser på at kvalificere sig. Om hun skal til OL finder vi ud af til april, når kvalifikationsrunderne er ovre, og det bliver reelt først der vi kan få et fingerpeg over hvordan hendes år bliver.

Det ser derfor godt ud for de danske sportskvinder, der kan se frem til et år fyldt med spænding og forhåbentligt succes.