Søndag køres DM i liniløb 2019 over 130 km med start i Ribe og mål i Esbjerg. Her følger lidt optakt.

Af Trine Schmidt

I det 30 “mand” store felt, hvoraf’ 5 af deltagerne er U19 ryttere, ser vi igen et lettere amputeret felt med flere manglende profiler. Sidste års stærke aktører på landevejen, Camilla Møllebro, Rikke Lønne og Marie Vilmann er alle stoppet. Cecilie Uttrup Ludwig har meldt afbud grundet forberedelse til andre mål, mens Annika Langvad, Emma Norsgaard og jeg selv ikke stiller til start grundet skader. Ikke desto mindre er der nogle stærke navne til start. Udover de tidligere nævnte ryttere fra enkeltstarten (læs her), så må de to mest bemærkelsesværdige ryttere være den forsvarende danske mester, Amalie Dideriksen (Boels-Dolmans Cycling Team), samt tidligere vinder af Omloop van het Niewsblaad, Christina Siggaard (Virtu Cycling). 

Derudover skal det blive interessant at se hvad de stærke hjemlige hold, Team RYTGER powered by CYKELTØJ-ONLINE.dk, og Team OCC powered by Guerciotti vil spille ud med på dagen. Der er ingen tvivl om at de er tændte og klar, men hvis de skal vinde, så skal de udfordre eliten med deres mange deltagere på startstregen

Personligt glæder jeg mig også til at se, hvordan Team Virtu Cycling udnytter deres tremandshold mod ovenstående kandidater, samt de enkeltstående professionelle ryttere Amalie Dideriksen, Pernille Mathiesen og Julie Leth. Feltets hurtigste ryttere må siges at være Amalie Dideriksen, Julie Leth og Christina Siggaard. Derudover vil jeg gerne nævne den mindre erfarne Kirsten Søvang (Team OCC powered by Guerciotti), som bestemt ikke er uden evner hvis hun sidder med hjem til målstregen. 

DM er det største arrangement vi har herhjemme, og alle som stiller til start på søndag øjner deres mulighed for at erobre mesterskabet og ikke mindst æren der ligger i, at køre iført dannebrog de næste 12 måneder. Jeg glæder mig som altid til at se hvordan løbet udfolder sig –  DM bliver altid kørt med lidt ekstra gejst, samtidig med at det kan blive kørt højst mærkværdigt. Rytterne tænker simpelthen lidt anderledes, når der er en titel på spil.

Kom til vestkysten og hep på dine favoritter – eller tænd for TV2 søndag fra kl 12.15, når landevejsløbet sendes LIVE ud til danske stuer.