Mandag er planerne for et nyt stort skandinavisk etapeløb for kvinder offentliggjort. Fra 2021 skal der køres et etapeløb, der lige nu har arbejdstitlen Battle of North. Etapeløbet skal køre over etaper i henholdsvis Danmark, Norge og Sverige. 

Bag løbet skal stå Danmarks Cykle Union samt organisationerne bag løbene Ladies Tour of Norway og arrangørerne bag World Cup-løbet i Vårgårda. Det forventes, at løbet i 2021 kommer til at have tre etaper i Danmark, tre i Sverige og afsluttes med fire etaper i Norge, 

Ambitionerne er at blive det største etapeløb for kvinder, og en pendant til herrernes Tour de France. “Vi regner med, at hele verdenseliten vil være på plads sammen med millioner af TV-seere og selvfølgelig også tusindvis af tilskuere langs ruten”, forklarer Roy Moberg, løbsdirektør for Ladies Tour of Norway.

Hver etape skal vises på TV, og budgettet er på 23 millioner svenske kroner.

“Vi samarbejder med de største TV-stationer i de tre lande, og også på dette område bliver det selvfølgelig et unikt samarbejde, som de finder meget interessant og spændende”, fortæller Kjell-Erik Kristiansen, der er medieansvarlig for Ladies Tour of Norway.