Som en pendant til herrerne organisation for professionelle cykelryttere, CPA, er nu godkendt CPA Women. En organisation for de professionelle kvindelige cykelryttere. Organisationen er nu officielt støttet af den internationale cykelunion (UCI).

“Vi er taknemlige overfor UCI, at de forfølger deres politik og udvikler kvindecykling, og har tilført CPA Women til de andre professionelle organisationer som får økonomisk hjælp”, udtaler Alessandra Cappelotto, der er koordinator for CPA Women.

CPA Women har som mål blandt andet at skabe nye nationale organisationer for kvindecykling og vil starte med dette i lande, hvor kvindecykling er mindre udviklet.

CPA Women er oprindeligt skabt i 2017, og er repræsenteret i 18 lande, hvor der arbejdes for at gøre kvindecykling mere professionel i samarbejde med flere interessenter i cykelsporten.

CPA Women findes ikke i Danmark men blandt andet i Sverige, Belgien, Frankrig, Italien og Storbritannien.