BMX landsholdsrytter Simone Tetsche Christensen gæsteblogger på La Squadra Rosa.

Simone Tetsche er oprindeligt fra Bjerringbro, men bor pt på UCI centeret i Aigle, Schweiz. I 2018 vandt hun sølv til EM og kørte sig til en femtelads ved VM. Simone repræsenterede desuden Danmark ved OL i Rio.

Sidste blogindlæg sluttede med at Simone fortalte om livet på UCI-centeret i Aigle. Et liv der kommer flere detaljer om her i tredje og sidste indlæg…

>> Læs Fra ét atletliv til et andet – part 1
>> Læs Fra ét atletliv til et andet – part 2

At gå fra en meget planlagt og stressende hverdag, til ikke engang at skulle bekymre sig om vaske sengetøj selv og gøre rent på værelset, har været ret specielt for mig. Det er selvfølgelig nemmere at gøre det sådan, end modsat, men det har stadig ikke været super nemt for mig. Min første periode var fra midt august til start december, og i denne periode blev jeg stille og roligt bedre og bedre til at lave ”ingenting”. At pludselig ikke kunne arrangere en aften med veninderne, eller tage hjem over weekenden til sin familie, gjorde at jeg følte mig en smule ensom, selvom jeg jo bor sammen med en masse søde mennesker. Til at starte med, er det bare overhovedet ikke det samme, som at træne BMX med dem man plejede at træne sammen med, snakke sladder med sine veninder, eller slappe af foran fjernsynet med sine forældre og sin lillebror.

Vil lære spansk
Jeg følte heller ikke jeg fik brugt mit hoved nok, da jeg var vant til at lære en masse spændende nye ting på studiet hver dag, så jeg begyndte ret hurtigt at prøve at lære lidt fransk. Jeg fik egentlig også lært en smule, men i og med der faktisk ikke er nogle fransktalende på centeret, var det ret svært at lære. Lige pt. prøver jeg at lære spansk i stedet, da der er mange spansktalende atleter på centeret. Så føler jeg nemlig, at jeg holder min hjerne lidt i gang. For at det ikke skal være løgn, har jeg også taget min nok tykkeste medicin bog med herned; Fysiologi. Det var nemlig mit yndlingsfag! Så den bliver åbnet engang imellem. 

Balance i livet
Nu føler jeg endelig, at jeg har fundet en god balance i mit liv hernede. En af grundene hertil, er selvfølgelig at vi alle har det så godt sammen; vi kender hinandens gode og mindre gode sider, og vi kan alle være os selv 100%. Der er absolut ingen stres og jag, og den ekstra tid jeg har, ved ikke at have studie og andre ting at tænke på, bruger jeg på at forbedre mig endnu mere som atlet. Jeg bruger meget tid på at se videoer fra min træning, kigge på tiderne jeg har kørt (tidstagning), tage noter, samt bruger jeg også en del tid på mental træning ved hjælp af en app der hedder Headspace. Jeg kan også bruger timevis på min cykel, inde ved mekanikerne (der er det vildeste cykelmekaniker rum på centeret), og nørkle med de mindste detaljer. Det er ting som disse, der gør at niveauet af hver eneste træning jeg har, er så meget højere end hvad det nogensinde har været. Ikke på grund af at træningsprogrammet er meget anderledes, men bare det at jeg har al den tid i verden, til at forberede mig til hver træning, og bagefter har jeg masser af tid til at tænke over træningen og hvad der skal gøres bedre næste gang. Det gør, at jeg efter hvert træningspas føler, at jeg har lagt lidt mere på formen, og som en perfektionist føles det bare rigtig godt!

Sæsonstart
Så nu er tiden snart inde til sæsonstart, og se om mit valg vil bære frugt. De store mål er World Cups samt mesterskaber. Der er 10 World Cups i sæson 2019 i løbet af året (vi kører 2 på én weekend), der køres i henholdsvis England, Holland, Frankrig, USA og Argentina. Derudover er der i juli måned både EM (Letland) og VM (Belgien). 

>> Læs også: Dansker vandt World Cup i Manchester