Hej derude, denne gang er det Christina, der blogger til jer – håber I vil tage jer tiden til at læse mine nedskrevne ord .

Hvad har man/jeg egentlig i lommerne under cykelløb? For mig har præcis det emne været noget af en affære.. En affære jeg stadig bøvler med fra dag til anden.. Jeg har en sensitiv mave*, hvilket har skabt en del problemer for mig. I børneklasserne var det ikke noget jeg mærkede til, da man enten slet ikke behøvede at spise noget, på de knap 45-50 km, men udover det altså også var færdig med cykelløbene inden der var gået max to timer.

Jeg havde en periode på et par sæsoner i eliteklassen, hvor jeg kørte på vand og frugtstænger, da min mave ellers krampede fuldstændig. Jeg fandt nogle forskellige alternativer til energidrikke og gels, der gjorde at jeg kunne få det til at fungere nogenlunde.

Men hvorfor kunne vand og frugtstænger egentlig ikke være nok? Er der virkelig brug for mere? Hvad er der i så fald brug for?

Når der bliver kørt cykelløb på højeste niveau, med ryttere der gør alt for at optimere deres performance, så er der behov for påfyldning af glykogendepoterne undervejs, da disse tømmes hurtigt via apuestas deportivas chile under højintenst arbejde.

På 4 timers cykelløb forbrænder en kvindelig cykelrytter på 70 kg  i omegnen af 2800 kalorier. Der er altså brug for en del energi, især i form af kulhydrat, for at kunne opretholde depoterne bare nogenlunde.

Lang historie gjort bare en anelse kortere →

Jeg lever uden mælkeprodukter, og har gjort det (med ét års afbræk) siden 2012. Jeg skal derfor være ekstra opmærksom på produktdeklarationer, men efter mange års erfaring ved jeg nogenlunde, hvad jeg generelt skal holde mig fra. Lige nu kører vi på Team Virtu Cycling med Secret Training produkter, hvilket fungerer godt. Jeg har stadig brug for andet end gels, men hvem kan egentlig få maven til at fungere udelukkende på gels??

“Hvad putter du så i lommerne”, spørger i??

Under et cykelløb, der varer omkring de 3,5-4,5 timer kører jeg rundt med 2 flapjack bars (mængden afhænger, udover tidsrummet på cykelløbet, også af om der er frisklavede riskager til os, så napper jeg sådan et par stykker med mig i stedet for noget af det andet, mere “faste” føde), 2-3 “real fruit” gels (helst med banansmag – det er som at slubre en flydende banankage i sig..) samt 2-3 isotonic gels (lime og vandmelon er favoritten her). Derudover kører jeg som oftest med secret trainings 4% energimix i dunkene.

Efter målstregen får jeg en vand samt en recovery shake (den veganske udgave med choko+mint smag), i følgeskab med en overtrækstrøje og guidance til, hvordan jeg finder camperen. I camperen plejer jeg, udover en madpakke med ris/pasta + tun/æg/kylling at tage et æble eller to, samt en danskvand til bilturen hjem.

Hvad jeg/vi spiser timerne/minutterne inden cykelløbet starter kan komme en anden gang, i ledtog med hvad jeg kører rundt og spiser til træning, når jeg forbereder mig til de hårde løbsdage.

*Hvilket en del eliteudøvere har, efter min erfaring.

/Christina Siggaard