Med en ny højdeprofil og med en femtedel af løbet på grusvej bliver det svenske Vårgårdas landevejsløb et af de hårdeste på kvindernes World Tour.

“Det bliver en udfordring for damerne, og tror det bliver rigtigt heftigt”, forklarer Martin Vestby, der tidligere har arbejdet for det svenske cykelforbund og er sportsdirektør for Mitchelton-Scott teamet.

Vestby har været manden bag forslaget til ændringen af ruten, er i år kommer til at omfatten 29 km på grusvej og en bakken med stigningsprocenter op til 17. “De grusveje som tidligere var på ruten fik ingen direkte indflydelse på løbets resultat. Så jeg forslog at ændre det, så det indbyder til mere offensiv kørsel”, siger Martin Vestby.

Hans Jönsspn fra arrangørerne hos Vårgårda CK mener at ændringen hænger samen med den generale udvikling i international damecykling. “Bredden på kvindernes World Tour er blevet bedre. Pigerne vil køre lige så hårde løb som herrerne, og jeg tror det her bliver et af de hårdeste løb på World Tour’en”, lyder det fra Hans Jönsson.

Løbet skal i år køres den 18. august.