Det kan godt være at det stadig er hundekoldt og at vestenvinden angriber på højre flanke, men… Kan I også mærke det? Pludselig vækkes jeg af sollyset om morgenen samt fuglefløjt fra haven. Der er også noget i luften, jeg kan ikke rigtig beskrive det. Men det er som om at man kan dufte, at naturen begynder at springe ud! Ok, jeg er måske lidt nostalgisk, men det er sådan jeg har det. Må ærligt talt erkende, at de sidste par uger har været opad bakke. Efter en lang mørk vinter skriger min sjæl efter lysere tider, og jeg har i sinde at nyde hver eneste tegn på, at det er på vej!

Snart springer bøgen ud, og vi vil se mange flere små cyklister på vejene! Så ved jeg godt, at vi er en hel del som aldrig pakket cyklen væk, og som har trods sne og kulde med tør hud på overlæben som konsekvens… Men lad os lige glemme den kategori et øjeblik 🙂

Så… hvis I ikke allerede har fundet jernhesten frem, så er det nu i skal i gang. Jeg ved godt, at vejret ikke egner sig til korte rør, aka shorts og tricot, for slet ikke at tale om de små blegfede ben som måske ikke er noget at vise frem (en dag bliver i nødt til det…) Men, hvis blot man har garderoben i orden, så er det intet problem at cykle ud allerede nu.

Min tøj anbefaling til marts/april måned lyder:

 • En langærmet svedundertrøje
 • Cykelbuks med seler
 • En forårs termojakke / eller en langærmet tricot
 • Vindvest (er guld vejr, og du kan altid lægge den i lommen hvis det bliver for varmt)
 • Cykelhandsker, med korte eller lange fingre alt efter vejrsituationen
 • Løse ben
 • Strømper
 • Skoovertræks – disse findes i mange varianter, men vil anbefale én ikke alt for varm udgave
 • Hjelm
 • Evt. en hovedvarmer i form af hjelmhue eller bandana. Det holder godt på varmen hvis det er råkoldt.
 • Cykelbriller
 • Og… Det er altid godt at have en regnjakke i tilfælde af truende mørk himmel.

Så let kan det gøres! Jeg ser til min undren allerede nu folk, som kører kort/kort og uden vindvest. Jeg gyser ved tanken om den kulde det ville medføre, men dem om det. Måske kan denne lille artikel inspirere til eftertanke 🙂

/Trine