Team Danmark har siden 2015 arbejdet tæt sammen med Danmarks Cykle Union om at styrke og udvikle elitemiljøet i dansk kvindecykling. De tre års satsning har løftet dansk kvindecykling op i den internationale elite, og de kvindelige danske cykelryttere har leveret en lang række imponerende resultater med Amalie Dideriksens VM-guld på landevej i 2016 som et af de helt store højdepunkter.

Projektet udvides nu til også at omfatte en OL-satsning i banecykling. Den nye satsning er finansieret med midler fra den donation på 50 millioner, som Team Danmark i 2017 modtog fra Salling Fondene.

”Der er gode perspektiver i dansk kvindecykling, og med den nye OL-satsning og de ekstra midler fra Team Danmark kan vi skabe et professionelt set up omkring de kvindelige baneryttere. Vi har desuden en masse erfaring fra arbejdet med herregruppen og viden om teknologi og udstyr, som vi kan tage med over, så jeg ser rigtig gode muligheder frem mod OL i 2020 og 2024,” siger landstræner Martin Lollesgaard.