Britiske Katie Archibald og danske Trine Schmidt udgør et europæisk superpar, når der fra fredag køres finaler på Madison Sports Groups 6-dagesserie i Anna Meares Velodrome i australske Brisbane.

25-årige Archibald er olympisk mester i holdforfølgelse, og Trine Schmidt dobbelt europamester fra 2016 og vinder af årets løb i 6-dagesserien i Berlin. De to kører sammen i parløb og parudskilning i den australske finale.

“At skulle køre med Trine Schmidt er en super cool mulighed. Det er ikke så ofte, at man på banen kan blive holdkammerater med ryttere fra andre nationer, så det glæder jeg mig til”, forklarer Katie Archibald til det officielle website for 6-dagesløbsserien.

Finalen skal afvikles præcis et år efter, at Archibald vandt guld i individuelt forfølgelsesløb og sølv i pointløb ved Commonwealth Games i netop Brisbane. “Det bliver specielt, da alle mine minder her hænger sammen med Team Scotland. Det bliver en total anderledes atmosfære, når der er ryttere fra hele verden og ikke kun Commenwealth der deltager”, uddyber briten, der dog generelt glæder sig til at køre foran de vidende tilskuere i Anna Meares Velodrome.

De største rivaler for det dansk/britiske par må være de lokale par, Annette Edmondson/Kristina Clonan og Alex Manly/Amy Cure.

“Jeg føler jeg kender de australske piger, og forventer, at de giver alt her på hjemmebane”, slutter Katie Archibald.

Også Tusnelda Svanholmer deltager i finalen i Brisbane. Hos herrerne er Jesper Mørkøv og Marc Hester med.