Landstræner Tayeb Braikia har nu sat navne på de ryttere der skal stille til start i landevejsdisciplinerne ved EM i München.

Enkeltstart:
Emma Norsgaard Bjerg (Movistar)
Mia Sofie Rützou (Team Nyt Syn powered by Fialla)

Tayeb Braikia sætter disse ord på udtagelsen: ”Mia har kørt gode enkeltstarter i 2022. Med en sejr i første afdeling af dame cuppen og en 5. plads til DM, har Mia vist, at hun har potentiale i netop denne disciplin. Selvom Mia ikke kom så godt fra start i Tour of Scandinavia var det en kæmpe oplevelse for hende. Og efter kun 1 år som cykelrytter er det imponerende hvad den 23 årige rytter fra Fyn har vist”.

Landevejsløbet:
Amalie Dideriksen (Trek – Segafredo)
Emma Norsgaard Bjerg (Movistar)
Julie Leth (Uno-X Pro Cycling Team)
Maja Winther Brandt Heisel (Team ABC Dame Elite)
Marita Jensen (Team ABC Dame Elite)
Mia Sofie Rützou (Team Nyt Syn powered by Fialla)
Trine Holmsgaard (Proximus-Alphamotorhomes)

Tayeb Braikia siger følgende om de danske ryttere: ”Vi vil arbejde for at det bliver et samlet feltet der skal spurte om europamesterskabet. Emma vil være vores stærkeste kort i en massespurt, og hun kan køre med om medaljerne. Både Amalie og Julie har styrken og rutinen til at bringe Emma frem til afgørelsen, hvis feltet kommer samlet til mål. Maja, Marita, Mia og Trine kørte alle Tour of Scandinavia, hvor de fik mange løbskilometer. De skal forsøge at dække af for eventuelle angreb, og ellers bakke op om vores 3 World Tour ryttere”.