Amalie Dideriksen og Karoline Hemmsen vandt torsdag i Ballerup Super Arena historiens andet danske mesterskab i parløb for kvinder. Sølv til Amalie Winther Olsen og Michelle Lauge Quaade og bronze til de unge Anna Hansen og Solbjørk Minke Anderson.

Der blev kørt over 120 omgange (30 km) og tolv indlagte spurter. Dideriksen/Hemmsen scorede point i alle spurter, og endte i alt på 55 point. Lauge Quaade og Winther Olsen scorede også i alle indlagte spurter. Det resulterede i 42 point. De unge bronzevindere scorede 22 point i spurterne.

Ellen Klinge og Laura Auerbach-Lind vandt første spurt, men Ellen Klinge styrede efterfølgende og måtte på hospitalet til undersøgelse. Nr. 4 blev Ida Krum og Victoria Lund.

Amalie Dideriksen vandt i november 2020 historiens første DM i kvindeparløb sammen med Trine Schmidt.

Foto: Jesper Skovbølle.