Nyt partnerskab mellem Uno-X og DCU skal sikre målrettet talentudvikling af de kvindelige cykelryttere frem til OL i 2024 og cementere de danske rytteres plads i den internationale elite. Det skal ske med flere samlinger, hjælp til personlig udvikling, udvidet løbsprogram og tættere integration mellem banecykling og landevejscykling.

Danmarks Cykle Union (DCU) har udviklet sig meget de senere år. Det er sket i tæt samarbejde med en række større, faste partnere, heriblandt Uno-X Danmark. Nu er turen kommet til dansk kvindecykling, hvor der også er et stort potentiale. ”Vi har i en årrække bakket op om herrecykling lige fra talentudvikling på ungdomsårgangene til professionel træning. Derfor er det naturligt også at bidrage til kvindernes talentudvikling gennem DCU og videre ud i klubberne”, fortæller Jørgen Lindemann, adm. direktør, Uno-X Danmark.

Råmaterialet til OL 2024 og 2028
Også hos DCU er der store forventninger til samarbejdet og muligheden for at udvikle den store talentmasse blandt de yngre generationer. “Dansk kvindecykling er begunstiget af ret store og spændende årgange i U15, U17 og U19. Det betyder, at vi har råmaterialet til højt internationalt niveau ved OL 2024 og 2028”, vurderer Martin Elleberg Petersen, direktør, Danmarks Cykle Union (DCU). 

Baneløb og landevej skaber succes
“Erfaringerne viser, at rytterne præsterer rigtig godt og faktisk endda allerbedst, når de kombinerer banecykling og landevejsløb”, fortsætter Martin Elleberg Petersen. Det nye samarbejde skal blandt andet medvirke til at opgradere det internationale løbsprogram for kvinderne på landevejen. Samtidig skal det fastholde en tæt kontakt med rytterne via flere korte samlinger i Danmark i vinterhalvåret. På banen er det helt store mål at etablere et holdløbsprojekt for U19-kvinderne. Så Danmark inden for få år kan stille op med et konkurrencedygtigt hold.

Fra talent til professionel seniorcykelrytter
I forhold til talentudvikling i dansk kvindecykling, sætter det nye samarbejde mellem Uno-X  og DCU fokus på ”uddannelse”, udvikling og ikke mindst fastholdelse. På den måde kommer de unge kvindelige cykelryttere bedst muligt igennem de til tider svære ungdomsår og bevarer et fokus på den personlige udvikling. “Vi glæder os over, at der nu er fokus på både mænd og kvinders sportslige og personlige udvikling, og at vi fra Uno-X kan bidrage til denne talentudvikling”, udtaler adm. direktør Jørgen Lindemann, Uno-X Danmark.

Gamechanger for kvindecykling
Projektets målsætning om at styrke talentudviklingen på både  landevej og bane. Det skal ske med seriøs, kompetent og uvildig rådgivning. Derudover skal et skarpt konkurrenceprogram sikre, at de unge ryttere får mere international erfaring. Det bliver muligt med det nye partnerskab. ”Jeg glæder mig meget over samarbejdet med Uno-X Danmark, som vil være en ’gamechanger’ for dansk kvindecykling”, slutter DCU’ direktør Martin Elleberg Petersen.