Danmark fik et forrygende OL der blandt andet bød på guld- og sølvmedaljer i cykling, og det kan få positive konsekvenser for elitesport i Danmark.

Danmark var meget synlig ved sommerens OL i Tokyo, og overgik også forventningerne i forhold til medaljehøst. Specielt i cykling brillerede de rød/hvide, da der både blev vundet guld- og sølvmedaljer.

Dansk medaljeregn til OL
Danmark vandt i alt 11 OL-medaljer hvoraf tre af dem var guldmedaljer. Det gør det til det anden bedste OL nogensinde for Danmark, kun overgået af OL i 1948, hvor danskerne vandt 20 styks.

Kigger vi på cykling blev det til en flot sølvmedalje til Amalie Dideriksen og Julie Leth, der kørte et næsten perfekt parløb. Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen hentede guld i samme disciplin, da de kørte fra alt og alle, og vi må derfor konstatere at parløb var den mest succesfulde disciplin for Danmark. Også banelandsholdet klarede sig godt, da de efter et kæmpe drama hentede en sølvmedalje i 4000 meter holdforfølgelsesløb. Cykling var altså en af de mest succesfulde sportsgrene for Danmark, der også var gode i sejlsport. Her vandt Danmark i alt fire medaljer.

Derudover kom der også medaljer i skydning, svømning, håndbold og selvfølgelig badminton, hvor Viktor Axelsen på fornemmeste vis vandt en guldmedalje.

Det var altså ikke kun én sportsgren det gik godt i, da succesen blev spredt ud over flere forskellige sportsgrene.

Dansk elitesport generelt i god form
Danmark gør det generelt fremragende i sportens verden for tiden. Det gælder ikke kun Danmarks flotte OL. Jonas Vingegaard blæste alle bagover i sommers, da han tilkæmpede sig en imponerende sølvmedalje i Tour de France. Det danske herrelandshold i håndbold er verdensmestre, og herrelandsholdet i fodbold nåede næsten finalen til EM.

Kilde: Unsplash

Specielt fodboldlandsholdet formåede virkelig at rive nationen med i sommers trods den tragiske start. Kasper Hjulmands landshold leverede flot spil på banen, og mange fik en reel tro på at Danmark ville vinde. Kan fodboldlandsholdet tage den ånd med videre til næste års VM, er det ikke svært at forestille sig danskerne nå langt.

Under EM styrtdykkede oddsene på Danmark til at vinde turneringen, og kigger vi på VM-oddsene, kan et lignende scenarie måske udfolde sig. Danmark giver her i slutningen af sommeren odds 51.00, og med knap halvandet år til VM er der altså 10 hold der ved fodbold betting hos bet365, vurderes til at have bedre chancer. Klarer Danmark sig godt det næste stykke tid, vil de odds sikkert falde, og specielt hvis danskerne leverer en præstation som til EM.

Danmark gør det altså godt på tværs af mange sportsgrene, og det er noget som vi bør være stolte af. Ikke mange lande med et indbyggertal på 5,8 millioner klarer sig så godt som Danmark og i så mange forskellige sportsgrene. Vi gør altså noget rigtigt, og det er tydeligt at der er sket en stor udvikling i dansk sport i de senere år. Fortsætter den tendens går Danmark en god tide i møde rent sportsmæssigt.