Landstræner Tayeb Braikia har nu udtaget de kvinderyttere der skal repræsentere Danmark ved de kommende europamesterskaber i landevejscykling, der for kvindernes vedkommende afholdes i perioden 9. – 11. september i Trentino i Italien.

Landstræneren har udtaget følgende ryttere:

U23 kvinder TT: Mille Troelsen (Cykling Odense) og Rebecca Koerner (Team ABC Dame Elite). 
Enkeltstarten på 22,4 km køres 9. september

U23 kvinder linjeløb: Mille Troelsen (Cykling Odense) og Rebecca Koerner (Team ABC Dame Elite).
Linjeløbet på 80,8 km (6 omgange á 13,2 km) køres 10. september

Elite kvinder TT: Emma Norsgaard (Team Movistar) og Pernille Mathiesen (Team Jumbo-Visma Women)
Enkeltstarten på 22,4 kilometer køres 9. september

Elite kvinder linjeløb: Cecilie Uttrup (FDJ), Marita Jensen (Team ABC Dame Elite), Pernille Mathiesen (Team Jumbo-Visma Women) og Trine Holmsgaard (Isorex No-Aqua Ladies).
Linjeløbet på 107,2 km (8 omgange á 13,2 km) køres 11. september

Landstræner Tayeb Braikia sætter disse ord på det kommende EM og de udtagne ryttere: ”Vi deltager med et mix af nye og erfarne ryttere, så det bliver spændende. Marita Jensen og Rebecca Koerner har gennem hele sæsonen været dominerende i de hjemlige løb, og derfor glæder jeg mig til at se, hvordan de begår sig internationalt. De deltager i hhv. elite og U23, hvor også Mille Troelsen får sin debut i et U23 mesterskab. Emma vil have revanche for OL på enkeltstarten, og selvom det store mål for Emma er VM i Belgien, viser hun i god form, hvilket hun netop har vist på enkeltstarten i Simac Ladies Tour. Emma rejser hjem direkte efter enkeltstarten i Trentino og laver de sidste forberedelser frem mod VM. Pernille Mathiesen er stærkt på vej tilbage, og på en god dag kan hun levere rigtig gode præstationer på både enkeltstarten og i linjeløbet. Cecilie er også denne gang potentiel medaljekandidat på en rute, som ligger godt til hende – og vi tror på medalje, hvis hun har dagen. Trine Holmsgaard har kørt et godt løbsprogram i Belgien, og skal så længe som muligt, sammen med Pernille og Marita, være med fremme og støtte Cecilie.”