Det er en afklaret, men alligevel følelsesmæssig berørt Trine Schmidt der nu har besluttet at stoppe en flot karriere som professionel cykelrytter.

OL i Tokyo skulle virkeligheden havde været sidste optræden på banen for 33 årige Trine Schmidt. Planen var lagt og mindsettet sporet ind på en afsked der skulle ske efter OL. Men desværre har en rygskade, som har varet over flere år, betydet at beslutningen blev truffet nu.

Selv er Trine Schmidt rimeligt afklaret omkring den svære beslutning, hun beskriver her den følelse hun sidder med: ”Det har ikke været verdens nemmeste beslutning, men når den nu er taget, så uanset hvor hårdt det er i nuet, så føles det rigtigt oppe i hovedet. Jeg ville heller ikke kunne byde mig selv, DCU, sponsorer og fans at stille op og så ikke kunne præstere. Derfor føles beslutningen rigtig”, konstaterer Trine Schmidt.

Den populære kvinderytter har i den grad et flot cykelmæssigt CV at kigge tilbage på. Men hvad fremtiden bringer en lidt mere usikkert.

Men i Trines sind er der ikke tvivl: ”Cykling har bare givet mig så meget, det er vel egentligt hele min identitet – jeg cykler ikke, jeg er en del af cykling” fastslår Trine og fortsætter: ”et nyt kapitel åbner sig nu. Jeg elsker at cykle, så jeg kan jo ikke lade være med at spekulere om jeg skal i den retning rent arbejdsmæssigt. Jeg er uddannet fysioterapeut, men cykling eller måske rettere sport trækker i mig. Pt. arbejder jeg i cykelcafeen i Frederikssund og så kommenterer jeg jo kvindecykling på Eurosport, ja faktisk skal jeg kommentere kvindernes løb til OL, hvor jeg glæder mig til at følge Julie og Amalie som jeg spår succes. Så ja, det er nok i sportens retning jeg kigger, selvom jeg også fristes af at prøve noget helt andet, måske noget eventrelateret eller indenfor medieverdenen, som jeg jo allerede snuser til nu – vigtigst er det dog at jeg vil arbejde med noget jeg elsker – og jeg har plads og tid til at mærke efter hvad det skal være” slutter Trine Schmidt.

Trines karriere har budt på mange mesterskaber i ind og udland, et OL, spændende oplevelser og flotte resultater, så der er på mange måder også en stolt banelandstræner for kvinderne, Mathias Møller Nielsen, der sætter disse ord på Trines beslutning: “Trine har været en central del af holdet siden projektets start i 2018, men har desværre været plaget af skader det sidste lange stykke tid. Derfor er det også en naturlig beslutning at stoppe nu, selvom det selvfølgelig er ærgerligt at miste en af vores olympiske kandidater så kort tid før OL.“

Fakta om Trine Schmidt
33 år
Har cyklet siden 2007. Dog med en pause undervejs.

Et udpluk fra en flot karriere:

  • Dansk mester enkeltstart 2007
  • 2’er til VM i pointløb 2008
  • OL deltagelse i 2008
  • Dobbelt EM guld 2017 i scratch og pointløb
  • Dansk mester i parløb 2020
  • Mange gange dansk mester på banen (ved ikke hvor meget)
  • Primus motor på projekt parløbs OL og i denne sammenhæng flere World cup medaljer , frem mod OL i Tokyo 2021