Danske Emma Norsgaard fik en fantastisk debut som Movistar-rytter med en andenplads i lørdagen Omloop Het Nieuwsblad i Belgien. Verdensmester Anna van der Breggen kørte alene hjem, mens den danske mester spurtede ind på andenpladsen. “Jeg er en smule overrasket over resultatet, men mest af alt er jeg meget glad. Jeg forsøgte at forblive rolig og fokuseret hele siden”, udtalte Norsgaard ifølge PezCyclingNews efterfølgende og forklarede at taktikken var at hun skulle spare benene til en spurt. “Da jeg fik fortalt over løbsradioen at jeg var alene i den første gruppe var det tid til a vågne op og sætte alt min energi ind i at bliver der og vente på spurten”, forklarede hun videre.

“At gøre de godt her var målet for mig og teamet, og vi er nu endnu mere spændte på de kommende løb. Benene er der og min form er god”.

Resultat, Omloop Het Nieuwsblad Women:
1. Anna van der Breggen (Ned-Team SD Worx) 3:21:00
2. Emma Cecilie Jørgensen (Den-Movistar) +0:23
3. Amy Pieters (Ned-Team SD Worx)
4. Lotte Kopecky (Bel-Liv Racing)
5. Hannah Barnes (GB-Canyon-SRAM)
6. Marta Bastianelli (Ita-Alé BTC Ljubljana)
7. Lisa Brennauer (Ger-Ceratizit-WNT)
8. Grace Brown (Aus-BikeExchange)
9. Marta Cavalli (Ita-FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope)
10. Elisa Longo Borghini (Ita-Trek-Segafredo) +0:26