Team Jumbo-Visma etablerer et kvindeligt cykelhold i verdensklasse, som skal konkurrere under samme navn som herreholdet.

Det kvindelige Jumbo Visma hold starter med en kontinental licens i 2021, da UCI-reglerne ikke tillader et nyt hold at komme direkte ind i kvindernes UCI World Tour. Holdet, rytterne og sponsorerne forventer at have et stærkt setup og køre et godt program i 2021, herunder også de vigtigste løb.

Jumbo-Vismas kvindelige cykelhold deler de samme mål som mændenes hold; nemlig at være de bedste i verden. Atleterne bliver støttet af Team Jumbo-Visma organisationen, som sikrer, at de har ressourcer nok til at konkurrere, kontakte unge talenter, stimulere deltagelse i sport og inspirere andre atleter, partnere og fans.

Team leder bliver holalndske Marianne Vos. Desuden er der lavet aftaler med Jip van den Bos (NED), Riejanne Markus (NED), Anouska Koster (NED), Nancy van der Burg (NED), Romy Kasper (GER), Aafke Soet (NED), Teuntje Beekhuis (NED), Julie van de Velde (BEL), Pernille Mathiesen (DEN), Karlijn Swinkels (NED) og Anna Henderson (GBR).

“Det er fantastisk at kunne yde et stort bidrag til cykelsporten på både nationalt og internationalt niveau med vores helt eget kvindelige cykelhold. Udvidelsen med​​ dette meget lovende kvindehold fuldender Team Jumbo-Visma, der omfavner talent, anerkendelse, udvikling og topsport på højeste niveau. Derudover er det fantastisk, at vi også kan tilbyde unge piger et langsigtet perspektiv via vores akademi”, udtaler Richard Plugge, adm. direktør for Team Jumbo-Visma.