Hollandske Anna van der Breggen blev lørdag landevejsverdensmester 303 i italienske Imola. Dette efter et soloridt over de sidste 41 km af det 143 km lange VM-løb.

Det blev dobbelt hollandske triumf, da Annemiek can Vleuten, der i sidste uge brækkede håndleddet, blev nr. to efter en tæt spurt mod italienske Elisa Longo Borghini. Van der Breggen er dermed dobbelt verdensmester, da hun torsdag vandt enkeltstarten.

“Jeg havde aldrig forventet, at jeg skulle hente to VM-titler. For mig har det være nogle drømmedage. Jeg elsker Italien for de smukke bjerge og gode mad. Denne region og denne rundstrækning har givet mig så meget glæde, og vil være i mit hjerte for evigt”, sagde verdensmesteren efterfølgende.

Danske Cecilie Uttrup Ludwig blev nr. otte. Ifølge TV2 havde danskeren i slutfasen problemer med sit elektroniske gear.

Det er den anden titel i landevejsløbet, da Anna van der Breggen også vandt i 2018. Det hollandske hold dominerede VM-løbet på den 28,8 km hårde rundstrækning og besatte også fjerdepladsen ved Marianne Vos.

Resultat
1 Anna van der Breggen (Holland) 143 km i 4:09:57 (34.327 km/h)
2 Annemiek van Vlleuten (Holland) +1:20
3 Elisa Longo Borghini (Italien) +1:20
4 Marianne Vos (Holland) +2:01
5 Liane Lippert (Tyskland) +2:01
6 Elizabeth Deignan (Storbritannien) +2:01
7 Katarzyna Niewadoma (Polen) +2:01
8 Cecilie Uttrup Ludwig (Danmark) +2:41
9 Lisa Brennauer (Tyskland) +3:08
10 Marlen Reusser (Schweiz) +3:08