2020 bliver et historisk år for kvindecykling, der generelt set er i rivende udvikling. Således offentliggjorde ASO tidligere på året nyheden omkring et Paris-Roubaix for kvinder, som skal finde sted samme dag som herrernes løb.

Det historiske cykelløb der også er kendt som Helvedet i Nord, er kendt for at være et af de sværeste men også mest prestigefyldte endagsløb. Med 118 års historie, er der blevet udkæmpet utallige slag på brostenene, hvor kun de stærkeste og modigste ryttere har en chance for at vinde.

Kvinder indtager cykelsporten
Oprettelsen af Paris-Roubaix for kvinder bringer nu antallet af monument-klassikere for kvinder op på tre. Således har både Liège-Bastogne-Liège og Flandern Rundt løb for kvinder, mens det kun er Lombardiet Rundt og Milano-Sanremo, der ikke har. Det franske løb regnes for at være det sværeste af dem alle, og det bliver derfor utroligt spændende at følge i år. Tilføjelsen af Paris-Roubaix er bare endnu et skridt i den rigtige vej for kvindecykling, der muligvis også kan se frem til at skulle køre Tour de France om et par år. Således afslørede Tour de France direktøren, Christian Prudhomme, for nyligt, at ASO arbejder på at lave et Tour de France for kvinder. Planen er at det skal finde sted i 2022, og hvis det sker, vil det uden tvivl bringe kvindecykling op på det næste niveau.

Dette års favoritter til løbet
Et godt bud på vinderen af kvindernes udgave af Paris-Roubaix kunne være hollandske Anna van der Breggen. Den tidligere verdensmester har set stærk ud og har tidligere udtalt, at det ville være noget særligt vinde sådan et historisk løb som den første kvinde. Også engelske Lizzie Deignan ligner en rytter, som man skal holde øje med. Hun har gjort det til sit mål at blive den første kvindelige mester af Paris-Roubaix, og ligner også en af favoritterne. Derudover har den hollandske veteran Ellen Van Dijk meldt sig på banen, og hun kunne også være et godt bud på en vinder.

Ovre hos herrerne ligner de to belgiere Wout Van Aert og Mathieu Van Der Poel favoritterne til at vinde, mens den danske verdensmester, Mads Pedersen, bestemt ikke skal dømmes ude. Danskeren har tidligere udtalt at netop den franske klassiker står øverst på hans ønskeseddel, så han vil uden tvivl være topmotiveret til at give den en skalle. Han ligner således en spændende outsider til at vinde 2020-udgaven. Derfor er rytteren også grundlag for et af de mere interessante betting tips hos for eksempel bet365, der giver odds 17.00 på danskeren til at vinde løbet. Formår han at gøre det, vil det være endnu et skridt i den rigtige retning for den 24-årige dansker, der er godt på vej til at skrive dansk cykelhistorie.

Lige meget hvem der vinder løbet, så kan vi være sikre på at få underholdning fra højeste skuffe. Det historiske cykelløb har det med at give nogle dramatiske øjeblikke, og i år bliver ingen undtagelse.

Paris-Roubaix finder sted den 25. oktober.