Danmarks Cykle Union har sammen med Vejle Kommune og Give Cykelklub valgt at udskyde DM i landevejscykling. Der arbejdes på at finde en ny dato senere på året.

DM er en folkefest, og interessen er vokset enormt de seneste år ikke mindst på grund af de mange danske WorldTour-stjerner og stærke hjemlige hold. Derfor hænger det ikke sammen at forsøge at presse en så stor begivenhed ned i andre rammer i juni måned. Vi går ikke på kompromis med sikkerheden og ønsker hverken at udsætte borgere, fans, frivillige eller ryttere for smitterisiko”, fastslår Danmarks Cykle Unions formand, Henrik Jess Jensen, der også takker Vejle Kommune og Give Cykelklub for engagement, professionalisme og stor fleksibilitet i en svær situation.

DM i landevejscykling skulle have være afholdt i Give d. 18.-21. juni 2020. Danmarks Cykle Union vil nu undersøge mulighederne for at finde en anden dato, som både imødekommer de danske sundhedsmyndigheders påbud og anbefalinger og tager hensyn til UCI’s internationale løbskalender. 

Den internationale cykelunion (UCI) har fastlagt nationale mesterskaber til at finde sted den 22. og 23. august.