De er ikke så eksponerede som deres jævnaldrende mandlige cykeltalenter, men de er mindst lige så talentfulde. Vi fortæller her om tre unge kvinder i cykelsport, som allerede har haft stor succes. 

Kvinder vinder mere og mere frem inden for forskellige sportsgrene. Desværre skal kvinder oftere kæmpe hårdt for, at der bliver lagt mærke til dem, og det gælder især inden for sportsgrene, der traditionelt har været domineret af mænd. Cyklingen er ingen undtagelse, hvad dette angår, og faktisk begik flere medier lidt af en brøler , da de i oktober 2019 udnævnte Mads Pedersen til Danmarks første mester i landevejscykling nogensinde. Det var måske ikke ukorrekt blandt mændene, men faktisk havde Danmark på det tidspunkt allerede i tre år haft en verdensmester i landevejscykling, Amalie Dideriksen.

Cykelrytteren Amalie Dideriksen
Blot 20 år gammel havde den kvindelige cykelrytter Amalie Dideriksen nemlig vundet løbet, og hun var faktisk allerede en både erfaren og storvindende kvinde. Allerede i 2013 og 2014 vandt hun linjeløbet for damejuniorer og samme år vandt hun bronze i scratch ved junior-VM på bane. I 2014, 15 og 18 blev hun Danmarksmester i landevejscykling, og som seniorrytter vandt hun sølv i 2015 i omnium-disciplinen ved banecykling i EM i Schweiz. Samme år som hun blev kåret som verdensmester vandt hun fire Danmarksmesterskabstitler i banecykling inden for 3000 meter individuelt forhindringsløb, sprint, pointløb og scratch. 

Mountainbike-kometen Annika Langvad 
Også inden for mountainbikedisciplinen finder man en succesfuld og inspirerende kvinde. Hun er for mountainbikesporten, hvad ryttere som den femdobbelte vinder Miguel Indurain og den firedobbelte vinder Chris Froome, der selvfølgelig også, med odds 5.00 hos live betting bookmakere, er en af favoritterne til at vinde næste Tour de France, er for mændenes cykelsport. Ikke mindre end fem gange har hun vundet VM i mountainbike for kvinder og herudover har hun vundet tredobbelt Danmarksmesterskab i 2010 og har tilbragt en længere periode på som nummer et på verdensranglisten. Langvad skulle have deltaget i OL i 2012, men var på grund af et brækket ribben ikke i stand til at stille op. Ved OL i 2016 måtte hun nøjes med en 11. plads, og det bliver spændende at se, om hun kvalificerer sig til næste OL, der afholdes i 2020 i Tokyo. 

World Cup BMX 2019” af Evert100 (CC BY-SA 4.0)

BMX-stjernen Simone Tetsche Christensen
BMX-sporten er endnu en cykeldisciplin, der kan prale af at have en af de sejeste danske sportsstjerner. Simone Tetsche Christensen blev kåret til Årets Fund i 2015 og året efter blev hun udtaget til at deltage i OL i Rio. Hendes gennembrud skete i 2014, hvor hun vandt bronzemedalje ved EM i BMX i Roskilde, og i 2015 vandt hun guld ved European Games i Aserbajdsjan, sølv ved EM i Holland og endeligt bronze med VM i Belgien. Alt sammen inden for den samme måned. Ligesom Annika Langvad blev hun ramt af uheld op til OL i Rio, da hun brækkede kravebenet og kun kvalificerede sig på grund af en række heldige sammenfald. Hun satser også på deltagelse i det kommende OL i Japan og kæmper stadigt for at indsamle de påkrævede point for deltagelse. 

Så selvom cykelsporten for kvinder stadig er mindre kendt, så har vi altså nogle fantastiske kvindelige cykelatleter og det bliver spændende at følge de tre kvinder i fremtiden.