Herning City gadeløbet, der afvikles fredag den 30. august præsenterer et helt nyt tiltag, Criterium de Fémine, en selvstændig klasse for kvindelige ryttere.

I år fejrer gadeløbet i Herning 50-års jubilæum. Siden 1969 har gadeløbet tiltrukket og begejstret tusindvis af tilskuere i bymidten af Herning – byen der var værtsby for Giro d’Italia starten i 2012 og byen der har fostret mange kendte danske cykelstjerner, såvel mandlige som kvindelige.

Som et nyt og spændende tiltag har Herning Cykle Klub, der arrangerer gadeløbet, besluttet at introducere et helt nyt tiltag, nemlig et separat løb for kvindelige ryttere.

“Et 50 års jubilæum skal fejres og da vi sammen med Herning City ønsker at skabe en cykelfest, så var det oplagt for os at kigge på endnu en klasse i løbet. Og vi ser jo en stigende interesse for kvindecykling, derfor fandt vi det helt naturligt at invitere de bedste kvinderyttere til at prøve kræfter med det legendariske gadeløb”, forklarer øbsansvarlig Ulrich Gorm Albrechtsen.

Der køres således i en selvstændig klasse, med deltagelse af ryttere fra den danske A og B klasse, inviterede juniorryttere, samt forhåbentligt også udenlandske ryttere.

Løbet køres på en 1,8 km rundstrækning. Der skal køres 22 omgange og der er indlagt 11 spurt præmier og naturligvis flotte præmier til podietagerne. Tilmelding på www.sportstiming.dk/event/6169