Af Trine Schmidt

Den 22 udgave af Fléche Wallone Femmes finder sted i morgen onsdag med start kl. 10.30 i byen Huy. Der skal køres på en 118,5 km rute med syv stigninger. Ruten er bygget op med først en stor omgang på 70 kilometer omgang, før det 140 kvinders store felt kører ind på den mindre omgang, som skal gennemføres to gange. På den mindre omgang skal rytterne i krig med en ubehagelig tretrins udfordring. Først Ereffe, dernæst Cherace, for endelig at runde af med finalebakken, Muur. De er alle udfordrende stigninger som ligger op til et hårdt kørt cykelløb. Målstregen er som altid på toppen af Muur de Huy.

Ardennerne er generelt et konstant udfordrende terræn, men Muur de Huy er i en klasse for sig selv. Den gennemsnitlige stigningsprocent er på 9,6%, men man kan med rette sige, at dette tal ikke retfærdiggør stigningen, som indeholder stejle stykker på op til 17 %. Fléche Wallonne bliver ofte afgjort i en mindre gruppe som ankommer til Huy, hvorfor vi ofte ser en ren spurt lige op i himlen.

Løbet forventes afsluttes omkring 14:00. Der er ingen livestream på TV, men hvis vi er heldige klipper TV2 over til damernes afslutning, når de rammer Huy – men jeg lover ingenting 🙂

Favoritterne:

*****

Katarzyna Niewiadoma (Canyon SRAM)
Hvis vi ser bort fra hendes tredjeplads i Strade Bianche tidligere på året, så har den talentfulde polak ikke rigtig været synlig inden hendes sejr i Amstel i søndags. Til gengæld var hun den med det absolut bedste punch da det gjaldt på Cauberg. Derfor er hun nu i en favorit position når Fléche afgøres i Huy på onsdag.

Annemiek van Vleuten (Michelton-Scott)
Den hollandske enkeltstartsverdensmester er svær at komme udenom. Hun har været med i samtlige finaler i år, og har flere sejre i baglommen. I både Flandern Rundt og Amstel Gold Race er hun sluttet som nr. 2 på podiet, så mon ikke vi på onsdag vil se en meget motiveret hollænder, som går efter en sejr?  En afslutning på Muur er under alle omstændigheder guf for den rutinerede hollænder.

****

Annika Langvad (Boels Dolmans Cycling Team)
Danskeren har kørt to løb på landevej i år med stor succes. I søndags viste hun fænomenal styrke ved at indhente favoritgruppen efter et styrt på et meget kritisk tidspunkt. Hvad der var endnu mere imponerende var, at hun på trods af dette var fuldt ud finaleklar, og kørte sig ind på en fjerdeplads med hjælp fra hendes verdensklassekaptajn, Anna van der Breggen. Meget tyder på at vi endnu har mange oplevelser til gode i Annika Langvad og med hendes klatreevner, er det bestemt ikke umuligt, at hun kan sejre i Fléche Wallone.

Amanda Spratt (Michelton-Scott)
Den lille australier har formtoppet til Ardenner ugen og viste med hendes angrebsiver i Amstel Gold Race, at hun er hvor hun skal være. Hold øje med “Spratty”….

Anna van der Breggen (Boels Dolmans Cycling Team)
Den hollandske verdensmester er for tredje år i træk forsvarende mester og har et slangehug af et antrit når det går opad bakke. Det skal dog siges, at vi endnu ikke har set Van der Breggen i samme form som tidligere. Måske sker det på onsdag? Uanset hvad, er hun en del af en uhyre stærk trup, hvor der er flere potentielle vinderkandidater.

***

Marianne Vos (CCC-Liv)
Altid stærke Vos, der trods mangel på fordums styrke, altid er med i spillet. Vos har rekorden i løbet med hele 5 sejre, hvor hendes stærke afsluttende punch, har været afgørende for hendes succes. I søndagens Amstel Gold Race led Vos på sidste opkørsel før mål, men formåede at holde forfølgerne bag sig. Umiddelbart var Fléche ikke på hollænderens oprindelige program, men som det ser ud nu, har hun alligevel valgt at stille til start.

Cecilie Uttrup Ludwig (Bigla Pro Cycling)
Den unge dansker har vist super kørsel i foråret, senest med hendes 3. plads i Flandern Rundt og sjetteplads i Amstel Gold Race i Søndags. Afslutningen i Fléche, kan meget vel være til hendes fordel med en afslutning opad. Spørgsmålet er, om hun er for meget dieselmotor til at kunne trække endeligt fra på Muur?

**

Asleigh Moolman – Pasio (CCC-Liv)
Sidste års nr. 2 er en stærk klatrer. Sidder hun med i front inden de kører opad Muur til sidst, er hun er stærk  udfordrer til at køre med om de tre første pladser. Den sydafrikanske mester havde uheld med styrt i både Flandern og Amstel og må være meget opsat på at lave et resultat i Fléche.

Elisa Longo Borghini (Trek Segafredo)
Viste flot kørsel i Amstel i søndags hvor vi både fik set hendes klatre og solokørsels evner. Dog er hun ikke den rytter med det bedste antrit, og skal hun vinde Fléche, så skal hun ikke hjem med nogle af de hurtige klatrere..

*

Lucinda Brand (Sunweb)
Ligesom Langvad, var Brand impliceret i styrtet i Amstel Gold Race, hvor hun ellers sad med i finalen. En stærk rytter med muligheder. Dog er afslutningen på Muur nok ikke lige til hendes fordel.

Lizzie Deignan (Trek Segafredo)
I hendes comeback løb som mor viste Deignan flot fanen frem, og beviste, at hun mener sin 2019 sæson alvorligt. At hun skal vinde Fléche er måske lidt meget at forlange, men hun kommer helt sikkert til at være til stede som en vigtig brik for Trek Segafredos hold. Og man skal aldrig sige aldrig – Lizzie Deignan er en ægte væddeløber.

En rytter jeg har svært ved at vurderer, men som alligeel springer i øjnene, er schweiziske Jolanda Neff fra Trek Segafredo. Ligesom Annika Langvad, er hendes hovedfokus på mountainbiken, men ikke desto mindre har vi før se hende udfolde sig i de hårdere løb på landevejen med stor succes. Det bliver spændende at se hvordan Neffs rolle bliver i løbet onsdag.

Sidste års top 10
1. Anna van der Breggen, 2 Ashleigh Moolman, 3 Megan Guarnier (pensioneret), 4 Annemiek van Vleuten, 5 Amanda Spratt, 6 Shara Gillow, 7 Sabrina Stultiens, 8 Sofia Bertizzolo, 9 Anastasiia Chursina, 10 Mavi Garcia